Tagtik

Norris, de onverwachte gast

Lando Norris startte als vierde en eindigde zondag als tweede in de Grote Prijs van China, ingeklemd tussen de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez. Veel beter dan hij had gehoopt.

”Ik had het helemaal niet verwacht,” vertrouwde de F1-piloot de pers toe tijdens de officiële plechtigheden waarvan hij nooit gedacht had dat hij er voor uitgenodigd zou worden. "Ik had mijn spullen klaar staan zodat ik het circuit vroeg kon verlaten, zonder naar het podium te gaan. Het is een leuke verrassing."

Al voor hij zijn eerste meters reed op dit circuit, dat hem tijdens zijn enige optreden in 2019 (18e) weinig succes bracht met een botsing in de eerste ronde, had Lando Norris een zwaar weekend verwacht. “Dit soort circuit, met eindeloze bochten zoals nummer 1, werkt meestal niet voor ons”, verwachtte hij.

Van zijn prestatie tijdens de kwalificatie dachten we nog dat het door de regen kwam, maar Norris liet gisteren zien dat hij ook snel kan zijn op het droge. ”Alles ging perfect, zonder dat ik echt wist waarom“, zei hij na de finish, zijn tweede podium van het seizoen na Melbourne (Australië). ”Ik had echt niet verwacht dat we zo’n prestatie zouden neerzetten, maar ik wist mijn banden goed te beheren en kon aanvallen zoals ik wilde, omdat ik me echt goed voelde achter het stuur.”

Dat gold niet voor de Ferrari-piloten, die niet alleen twee plaatsen verloren door gekibbel bij de start, maar ook moeite hadden om een consistente race te rijden. ”Ik was verrast door hun gebrek aan tempo,” zei Norris. ”Ik had voor de start met ze gewed dat we 35 seconden achter hen zouden finishen! Ik zag ons niet eens in de top 5 eindigen. Ik zat er helemaal naast en dat is maar goed ook.”

Hij had helemaal niet verwacht dat hij zich tussen de Red Bulls zou kunnen plaatsen. Sergio Perez zag zijn strategie verpest door de safety car die de baan op kwam. ”Ik had ook niet verwacht dat we zo dicht bij het tempo van de Red Bulls zouden zitten,” concludeerde de Engelsman. ”En ik zweer dat we niet bluften, we waren echt niet optimistisch toen we hier aankwamen. We liggen al sinds het begin van het seizoen achter Red Bull en Ferrari en er was geen reden waarom dat nu opeens anders zou zijn. We zijn gewoon nog aan het leren met deze auto. Misschien heeft het type asfalt op dit circuit in ons voordeel gewerkt.”

 

(Jérôme Bourret/L’Équipe  via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren