Scooore! League: zeges voor Limburg United en Charleroi

1. Limburg United blijft het goed doen als nieuwkomer in de hoogste basketbalklasse. Vrijdag wonnen de Limburgers in eigen huis van Verviers-Pepinster. Meteen in het eerste kwart maakte de thuisploeg de kloof: 25-12. De bezoekers trachtten voor de rust nog terug te komen: 45-38. Na de pauze zochten de Pepins de aansluiting, maar via 67-56 bleef de overwinning in Limburg: 91-76. Uitblinker bij de ploeg van Brian Lynch: Jesse Sanders (foto), goed voor 20 punten en 7 assists.

2. Charleroi had weinig moeite om in de Spiroudome Leuven Bears opzij te zetten. Na 17-11 in het eerste kwart stonden de bordjes bij de rust op 36-26. In het derde kwart kwamen de bezoekers opzetten tot 47-44, maar in het slotkwart stokte opnieuw de Leuvense aanval. Met de 74-59 zege telt Charleroi net als Limburg United en Verviers-Pepinster 3 op 5.

3. Okapi Aalstar is dit weekend bye. De Ajuinen zagen Rotnei Clarke, de uitblinker van de voorbije wedstrijden, voor enkele maanden uitvallen. Zij haalden Jason Clark als medical joker. Hij was al actief bij Okapi in het seizoen 2012-2013. (DC/Picture: Belga)