Tagtik

Scooore! League: Oostende gunt Antwerp Giants geen revanche

1. "Een basketbalwedstrijd heeft drie partijen. De twee ploegen en de scheidsrechters. Ik vond mijn team en Oostende op hoog niveau presteren. Ik kan dat niet zeggen van die derde partij," aldus Giants-coach Paul Vervaeck in GVA over de nederlaag van zijn ploeg tegen Oostende. "Ik feliciteer Oostende, maar een speler als Roel Moors krijgt geen respect. Iemand als Dusan Djordjevic wel." De Giants stonden dicht bij de winst, maar moeten in de slotfase de duimen leggen voor de bezoekers. In het eerste kwart ging Oostende naar 19-23, bij de pauze stonden de bordjes op 37-38. Via een 10-0 tussenspurt pakten de Giants de leiding na 30 minuten: 57-53. Onder meer dankzij driepunters van Djordjevic en Gillet pakte BCO nog een ruime zege: 67-79. Beide ploegen halen 2 op 3, alleen Okapi Aalstar behoudt het maximum van 3 op 3.

2. Leider Okapi Aalstar trekt dinsdag naar Luik voor een vooruitgeschoven wedstrijd van speeldag 7 en hoopt op een nieuwe knalprestatie van Rotnei Clarke, de vervanger van de vertrokken Derek Raivio. Afgelopen vrijdag was hij tegen Limburg United goed voor 23 punten. "Ik zet gewoon mijn beste beentje voor. Als ik het team kan helpen, voel ik me gelukkig," zo zegt de uit Australië overgekomen point guard in Het Nieuwsblad.

3. Proximus Spirou is op zoek naar een vervanger voor Zabian Dowdell die 4 à 5 weken out is met een knieblessure. Woensdag start de Eurocup-campagne van de Spirous met het bezoek van Virtus Rome, de nieuwe ploeg van ex-Giant Maxime De Zeeuw. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren