Tagtik

Scooore! League: Okapi blijft foutloos

1. Ook na 4 wedstrijden (waarvan 3 buitenshuis) blijft Okapi Aalstar ongeslagen. In een spannend duel tegen Luik valt de beslissing pas in de verlenging. Na 25-27 en 48-51 in de eerste twee kwarts liep de thuisploeg in het derde kwart uit tot 75-68 na een 17-2 tussenspurt. De Okapi's vochten terug en via 77-72 gingen de bordjes na 40 minuten naar 97-97. In de verlenging toonde Aalstar zich de sterkste: 109-111.

2. Charleroi en Oostende beginnen woensdagavond aan de groepsfase van de Eurocup. Charleroi ontvangt in eigen huis Virtus Rome, de ploeg van Maxime De Zeeuw (op de foto in actie met de Belgian Lions). "Het wordt een speciale wedstrijd met al mijn familie en vrienden in de tribune," aldus de ex-Giant in Het Laatste Nieuws. Oostende trekt naar Dijon en heeft de ambitie om net als vorig jaar de tweede ronde te halen. "Wij willen ons de volgende jaren verder profileren als Europese subtopper. Concreet: een challenger zijn voor de Euroleague en vooral competitief worden in de Eurocup," aldus voorzitter Goethals in Het Nieuwsblad.

3. Dinsdag werden twee heenwedstrijden in de 1/8e finales van de Belgische beker afgewerkt: Limburg United won van Brussels met 73-68 en Leuven Bears van Verviers-Pepinster met 84-73. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren