Scooore! League: Antwerp Giants top, Charleroi flop

1. Antwerp Giants handhaaft zich in de kop van het klassement na een zege bij Bergen. De thuisploeg startte het best (28-21), maar een goed tweede kwart gaven de bezoekers bij de rust de voorsprong: 39-44. Bij het ingaan van het slotkwart had Bergen bijna de kloof gedicht (60-61), maar in een spannend slot haalden de Giants het met 76-84. Met 3 op 4 staan de Giants op de tweede plek, met 1 op 3 heeft Bergen geen al te beste seizoensstart.

2. Kangoeroes Willebroek heeft ook tegen Limburg United niet voor zijn eerste zege van het seizoen kunnen zorgen. De Kangoeroes, die voor het eerst op al zijn spelers kon rekenen, startten wel het best (9-2), maar zagen de Limburgers snel langszij komen: 17-17 na 10 minuten. In het tweede kwart drukten de bezoekers door tot 41-52. De thuisploeg probeerde terug te komen (59-67 na 30 minuten en 68-71), maar Limburg United hield stand: 82-90.

3. Pepinster-Verviers heeft het Waalse onderonsje tegen Charleroi gewonnen met 71-66. Na 21-21 en 31-35 verloor Proximus Spirou, met nieuwe aanwinst Hatcher, de greep over de wedstrijd. Via 55-47 ging het finaal naar 71-66. Pepinster staat samen met Oostende en Antwerp Giants op de tweede plaats in de stand, Spirou telt samen met Limburg United 2 op 4 op de vijfde plaats van het klassement. (DC/Picture: Belga)