Scooore! League: 5 op 5 voor Okapi Aalstar!

1. Okapi Aalstar blijft ook na de vijfde speeldag van de Scooore! League ongeslagen. In het eigen Forum pakt het de zege tegen Brussels. De bezoekers startten het felst (4-15), maar na het eerste kwart stonden de Okapi's 28-25 voor. Voor de rust bouwden ze de kloof uit tot 51-43. De Brusselaars gaven niet op en bleven aanklampen: 74-67 na 30 minuten. In het slot hield de thuisploeg de zege in eigen huis: 93-85.

2. Oostende heeft de teleurstelling van de nederlaag in de Eurocup tegen Dijon doorgespoeld met een overtuigende zege in en tegen Luik. Na 18-21 in het eerste kwart liepen de kustjongens voor de pauze uit tot 32-46. Via 45-66 kwam een ruime zege op het bord: 61-89.

3. Antwerp Giants trekt zaterdagavond naar Bergen. Na de 2 op 3 kunnen de Sinjoren mits winst zich opnieuw nestelen in de bovenste regionen van het klassement. Maar makkelijk zal het niet zijn, aldus Jean-Marc Mwema in Gazet van Antwerpen. Mwema, na dit seizoen nog één jaar onder contract bij de Giants, richt zijn blik stilaan op het buitenland: "Ik ben bijna 25 jaar en droom van een buitenlandse carrière. Wat Sam Van Rossom en Maxime De Zeeuw in Zuid-Europa beleven, zou ik op termijn ook willen meemaken."

4. Zaterdag hoopt ook nog Kangoeroes Willebroek zijn eerste zege van het seizoen te pakken tegen Limburg United en trekt Proximus Spirou naar Verviers-Pepinster. (DC/Picture: Belga)