Tagtik

"Poetin zal niet herverkozen worden"

Vladimir Poetin zal de Russische presidentsverkiezingen, die plaatsvinden van 15 tot 17 maart, winnen. Maar volgens veel media zal de Russische president niet herkozen worden omdat het geen echte verkiezingen zijn.

In Rusland worden geen verkiezingen gehouden die deze naam waardig zijn. Het zal een parodie op de democratie zijn. De verzonnen volksraadpleging is lange tijd achterwege gebleven. De resultaten die de centrale kiescommissie zal bekendmaken staan ​​ongetwijfeld al vast, op een paar procent na.

Het belangrijkste is de organisatie van een campagne, het opvoeren van zogenaamde kandidaten en het openen van de stembureaus. We moeten zowel de Russische kijkers als het buitenlandse publiek, dat dol is op politiek spektakel, ervan overtuigen dat het volk de nieuwe verpletterende overwinning van hun kampioen toejuicht.

Omtrent dit onderwerp kunnen we ons de uitspraken van afgelopen augustus van Dimitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin en gerapporteerd in de New York Times, alvast herinneren.

“Onze presidentsverkiezingen zijn niet echt een democratie, het is een dure bureaucratie. De heer Poetin zal volgend jaar herkozen worden met meer dan 90% van de stemmen.”

(Tagtik/Source: New York Times/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren