Tagtik

Amerikaanse raketten bezorgen Poetin koud zweet

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin kondigde vrijdag aan dat hij 6 miljard dollar aan militaire hulp aan Oekraïne zou vrijmaken. Dit dient vooral om Kiev te bevoorraden met Patriot-raketten en drones als reactie op de Russische opmars aan het oostfront.

Minister Austin deed de aankondiging op een persconferentie na een bijeenkomst van de Ramstein-groep, waar de Verenigde Staten bevestigden dat de eerste schijf van 1 miljard dollar aan militaire hulp aan Oekraïne werd geleverd.

Het hoofd van het Pentagon bevestigde dat de Verenigde Staten dringend munitie naar Oekraïne zullen sturen voor HIMARS-batterijen, die het mogelijk maken om Russische posities ver van de frontlinies aan te vallen, 155 millimeter geavanceerde artilleriemunitie en luchtverdedigingssystemen voor gepantserde voertuigen.

Deze nieuwe militaire hulp omvat Patriot-raketbatterijen en grond-luchtverdediging, drone-verdedigingssystemen en "een aanzienlijke hoeveelheid artilleriemunitie, lucht-grondmunitie en onderhoudsondersteuning", zei Lloyd Austin.

(SR and FM for Tagtik/Source: Agences/Photo: Vitaly V. Kuzmin via wikiCommons under license Creative Commons CC BY-SA 4.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren