Tagtik

Vermiste man neemt deel aan eigen zoektocht

Een man die spoorloos was verdwenen in Turkije, heeft zonder dat hij het zelf besefte urenlang met vrijwilligers naar zichzelf gezocht.

De 50-jarige Beyhan Mutlu was op café geweest met enkele vrienden. Stevig beschonken verloor hij vervolgens zijn vrienden even uit het oog en liep hij verloren in een nabijgelegen bos. Zijn vrienden werden bezorgd na enkele uren en vonden hun makker Beyhan niet terug. Daarop besloten ze de politie in te schakelen. Een grootschalige zoekactie naar de vijftigjarige Turk werd opgestart. Een grote groep vrijwilligers zocht urenlang samen met de politie. De vrijwilligers riepen Mutlu's naam tot hun keel schor was. Plots riep een van de vrijwilligers: 'Naar wie zijn we eigenlijk op zoek? Ik ben hier!', meldt de Turkse televisiezender NTV.

Het is onduidelijk hoe de dronken man erin geslaagd is om onopgemerkt deel te nemen aan zijn eigen zoekactie. De gezochte man bleek dus de hele tijd vlakbij de vrijwilligers en politie rond te lopen. Beyhan Mutlu werd door de politie veilig thuis afgezet en de zoekactie werd succesvol stopgezet.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren