Tagtik

Gruwelijke groepsverkrachting van 14-jarig meisje: 10 daders en jongste amper 11 jaar oud

Tijdens de paasvakantie lokte een jongen van 16 zijn 14-jarige vriendinnetje naar een afgelegen bos in Kortrijk. Daar had hij zijn vrienden opgetrommeld om haar in groep te verkrachten en misbruiken.

Het gaat om een tiental daders tussen 11 en 16 jaar oud. De feiten zouden zich verspreid over drie dagen hebben afgespeeld. Het parket heeft een deel van de daders alvast in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Het slachtoffer stapte zelf naar de politie en krijgt intussen psychologische begeleiding.

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt deze gruwelijke feiten, maar is karig met informatie. “Ze (de daders, red) werden allemaal geïdentificeerd, opgepakt en staan onder toezicht van de jeugdrechter.” Enkele van de verdachten zijn intussen geplaatst in gemeenschapsinstellingen, tegen de rest werden andere maatregelen genomen. Onderzoek moet nu duidelijk maken hoe groot de individuele betrokkenheid is van de jongeren.

Het is opvallend dat afgelopen weekend opnieuw een groepsverkrachting plaatsvond in Kortrijk. Ditmaal was het slachtoffer een meisje van 17.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren