Tagtik

Wisselen Barack Obama en Oprah Winfrey van job?

Oprah Winfrey weet vele Amerikanen met haar rake speeches, inspirerende quotes én moedige levenswijze te beroeren. Ze groeide op in armoede, maar knokte zich een weg naar een rijk leven. De Amerikaanse televisiepresentatrice is een vertrouwd gezicht op televisie in de Verenigde Staten. Met The Oprah Winfrey Show haalde ze 25 jaar lang telkens 40 miljoen kijkers in 150 verschillende landen. In 2011 ging de laatste aflevering op antenne. Niemand minder dan Barack Obama overhandigde Oprah in 2013 voor haar pionierswerk de Presidential Medal of Freedom.

Eind 2017 begonnen steeds meer Amerikanen zich af te vragen waarom Oprah zelf niet voor het presidentschap zou gaan bij de volgende verkiezingen in 2020. Algauw startten haar miljoenen fans campagnes op om hun idool te overhalen zich in de politiek te werpen. Dit nieuws kwam ook president Trump ter oren, die al verschillende keren met zijn beleid openlijk een veeg uit de pan kreeg van Winfrey. Trump zei meermaals dat hij het heel fijn zou vinden om Winfrey te verslaan bij de volgende presidentsverkiezingen. Desondanks de vele aanmoedigende reacties van haar achterban, maakte Oprah in de late-night talk show van Jimmy Kimmel voor eens en voor altijd duidelijk dat ze zich niet kandidaat zou stellen voor de volgende presidentsverkiezingen.

Het lijkt er nu echter wel op dat Barack Obama een gooi doet naar het zitje van Oprah Winfrey. De vorige Amerikaanse president is volgens The New York Times immers in ver gevorderde gesprekken met Netflix over een eigen show. In deze gloednieuwe tv-show zouden Barack en Michele inspirerende verhalen brengen over thema's zoals klimaatverandering, gezonde voeding en andere onderwerpen die de voormalige Amerikaanse president en zijn first lady nauw aan het hart liggen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren