Tagtik

Vrouw is agressief in vliegtuig: 76.500 euro boete!

Heather Wells, een 34-jarige vrouw uit San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas wordt door de Amerikaanse Federal Aviation Administration aangeklaagd voor haar agressieve gedrag tijdens een vlucht van American Airlines op 7 juli 2021. Ze moet een boete betalen van 81.950 dollar, bijna 76.500 euro. 

De vrouw reisde in eerste klas  van Dallas-Fort Worth naar Charlotte. Nadat ze alcohol had gedronken, probeerde ze de cabinedeur te openen en werd ze agressief tegen bemanningsleden en passagiers, niet alleen verbaal, maar ook fysiek. Uiteindelijk werd ze met ducttape aan een stoel vastgebonden.

In Charlotte werd ze in de boeien geslagen door de politie. Wells verontschuldigde zich later publiekelijk en gaf aan dat ze mentale gezondheidsproblemen had.

Al in 2022 kreeg ze het voorstel voor het betalen van een boete: 45.000 dollar voor haar gewelddadig gedrag tegenover de bemanning en passagiers, 27.950 dollar voor poging tot openen van de cabinedeur en 9.000 dollar voor het hinderen van bemanningsleden bij het uitvoeren van hun taken. De Amerikaanse FAA klaagt haar nu aan: de organisatie voert sinds enkele jaren een beleid met hogere boetes om het stijgend aantal gevallen van agressie van passagiers tegen te gaan.

(Fausto by Tagtik/Source: NYT/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren