Tagtik

Koeman hoopt dat Brobbey kan spelen tegen Frankrijk

Bondscoach Ronald Koeman moet het zondag tegen Polen (15.00 uur) stellen zonder Brian Brobbey met een hamstringblessure. Maar hij rekent erop dat de aanvaller van Ajax op 21 juni kan spelen tegen Frankrijk.

Hoewel Ronald Koeman, de Nederlandse bondscoach, weigert een indicatie te geven van het team dat zondag (15.00 uur) hun eerste wedstrijd op dit EK speelt tegen Polen in Hamburg, heeft hij wel een update gegeven over Brian Brobbey. De aanvaller van Ajax Amsterdam raakte op 12 juni geblesseerd tijdens een training.

”Zijn blessure is niet al te ernstig,” zei de coach. ”Hij heeft een lichte verrekking aan zijn hamstring, wat betekent dat hij vijf tot zeven dagen niet beschikbaar zal zijn. Hij zal niet beschikbaar zijn tegen Polen en Joshua Zirkzee zal op de bank zitten. We hopen dat hij volgende week in de tweede wedstrijd kan spelen. Dat is mogelijk, tegen Frankrijk, dat misschien meer favoriet is dan de andere landen. De Fransen hebben al grote toernooien gewonnen. Maar er zijn geen grote favorieten op dit EK. Het wordt een open strijd tussen veel landen.”

(Bernard Leeuwen/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren