Tagtik

IOC zet AI in om atleten te beschermen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om elke vorm van misbruik op sociale netwerken te blokkeren die gericht is tegen de 15.000 atleten en officials die volgende maand de Olympische Spelen in Parijs bijwonen. Dat verklaarde IOC-voorzitter Thomas Bach vrijdag.

”Het IOC gaat AI in Parijs op een aantal verschillende gebieden gebruiken,” zei Thomas Bach tijdens een persconferentie. ”Eén daarvan is bescherming, want we verwachten een half miljard publicaties op sociale netwerken tijdens deze Spelen. Als iemand elke publicatie in één seconde zou lezen, zou dat 16 jaar duren. Het IOC zal daarom een proactieve beschermingstool met AI bieden om atleten te beschermen tegen online misbruik. Deze AI-tool biedt uitgebreide monitoring en dekt 15.000 atleten en officials. Het verwijdert automatisch beledigende publicaties om atleten te beschermen”.

De maatregelen zullen betrekking hebben op alle soorten misbruik en niet alleen, in deze gespannen internationale context, op politieke aanvallen. Het IOC gaf geen details over het soort toegang tot accounts dat atleten het IOC zouden moeten geven.

(Marc Ventouillac/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren