Tagtik

Klimaattop Glasgow: Afgelopen 7 jaar waren warmste ooit

03 November 2021 10:00 De zeven jaar lange periode tussen 2015 en 2021 worden meer dan waarschijnlijk de warmste jaren die ooit werden geregistreerd. Dat staat geschreven in een voorlopig rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie van de Verenigde Naties.

'Ja, oktober was uitzonderlijk nat'

03 November 2021 07:49 Hebt u het gevoel dat u afgelopen maand voortdurend een regenjas nodig had om te gaan wandelen, dat uw paraplu wel vergroeid leek met uw arm? Wel, dat is zeker terecht want er viel echt wel heel wat regen in de maand oktober.

"Regering zal klimaat niet redden"

03 October 2021 17:35 De PFOS-vervuiling brengt in Vlaanderen nog steeds veel teweeg. Volgens Jambon is het principe in zijn regering heilig: de vervuiler betaalt. "Het is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar dat een bedrijf anno de 21ste eeuw bewust de grond vervuilt. 3M zal dan ook de rekening krijgen.", zegt de minister-president in een interview met De Zondag.

KMI waarschuwt met code geel voor rukwinden en veel neerslag

02 October 2021 09:47 Voor zo goed als het hele land geldt van vanavond tot morgenmiddag code geel voor wind en regen. In Henegouwen en Namen is dat zelfs code oranje voor regen. Enkel Luik blijft gespaard van zware regenval - daar worden geen grote problemen verwacht door de regen. Dat meldt het KMI.