Tagtik

N-VA'ers trekken twee miljoen euro uit voor meer groen in Vlaamse rand

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) willen 2 miljoen euro investeren in 9 groene projecten, goed voor bijna 70 hectare aan nieuwe groene gebieden. In totaal zouden er 22.000 nieuwe bomen geplant worden.

In Beersel zal er een stuk van het verdwenen Zitterbos terugkomen. In Dilbeek wordt een nieuw bos gelegd en in Vilvoorde en Hoeilaart komen er nieuwe parken. Zo willen Weyts en Demir de Vlaamse Rand opnieuw groener maken. "We zorgen voor méér natuur én voor meer toegang tot die natuur.", zeggen de ministers. "De Rand is Vlaams én steeds meer groen."

De focus van de Vlaamse investeringen ligt op toegankelijk groen, ten goede van de bewoners en de bezoekers van de Vlaamse Rand. De regering wil geen afgeschermde en afgesloten groene gebieden, omdat het volk daar niets aan heeft.

"Deze investeringen zorgen al voor extra bomen en we willen nog veel meer bomen planten in de komende jaren.", zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. "Vroeger waren we al blij als we bestaand groen konden bewaren, maar nu gaan we een stap verder: we zorgen ook voor bijkomend groen. Waar ook meer mensen van kunnen genieten".

"Het afgelopen anderhalf jaar hebben we de natuur in Vlaanderen herontdekt. De roep naar toegankelijk groen klonk luider dan ooit. Zeker in onze steden was de nood hoog om er even tussenuit te knijpen in het groen. Elk goed initiatief dat zorgt voor meer natuur waarvan de Vlaming kan komen genieten kan daarom op al mijn steun rekenen.", zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.

Ook dit kan u interesseren