Tagtik

KU Leuven voorspelt eindstation Rode Duivels op WK

In de kwartfinales worden de Rode Duivels door Portugal uit de wereldbeker geknikkerd. Althans zo luidt de voorspelling van de KU Leuven.

Volgens een statistische simulatie die uitgevoerd werd door een onderzoekslabo aan de KU Leuven stranden de jongens van Roberto Martinez in de kwartfinale op het wereldkampioenschap in Qatar. In de voorspelling voor het komende WK eindigt België volgens de KU Leuven als winnaar van groep F voor Marokko, Kroatië en Canada. De onderzoekers geven de Duivels 76 procent kans om door te stoten naar de achtste finales. Daarin zouden de Duivels tegenover Duitsland (tweede in groep E achter Spanje) uitkomen. Een zege tegen de Mannschaft levert dan een ticket op voor een kwartfinale tegen Portugal, waar het Belgische schip zou stranden.

En wie wint dan het WK?
De meest waarschijnlijke finale bestaat uit titelverdediger Frankrijk tegen veelwinnaar Brazilië. De Zuid-Amerikanen worden met 21 procent ook de grootste kans op een (zesde) wereldtitel toegedicht. De Rode Duivels hebben volgens het computermodel slechts 6 procent kans op de wereldtitel. Maar, wordt de strijd op de grasmat beslecht en niet op een computerscherm? Of heeft de KU Leuven het bij het rechte eind? We tellen ongeduldig af richting de start van het WK voetbal!

(Skwadra by Tagtik/Source: Voetbalkrant - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren