Tagtik

Kleinste verschil ooit in de NASCAR: 1 duizendste na 644 km

Afgelopen zondag heeft Kyle Larson (Hendrick Motorsports) in Kansas City Chris Buescher (RFK Racing) verslagen met een duizendste van een seconde in de niptste finish in de geschiedenis van de Nascar.

Kyle Larson schreef zondag op Kansas Speedway geschiedenis in de Nascar. Door Chris Buescher (RFK Racing) na 400 mijl (644,5 km) met een duizendste van een seconde te verslaan, won de coureur van de #5 Chevrolet (Hendrick Motosports) de niptste race ooit in de geschiedenis van de belangrijkste stockcarcategorie.

Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing) reed aan de leiding met nog 7 ronden te gaan toen Kyle Busch (Richard Childress Racing), op dat moment vijfde, spinde, wat de zevende caution van de avond veroorzaakte. Nadat de acht leidende auto’s door de pits waren gereden, passeerde Larson, die na de neutralisatie als derde was gestart, Hamlin bij de herstart voordat hij in de laatste hectometers alles op alles zette om Buescher in te halen en zijn tweede overwinning van het seizoen en de 25e van zijn carrière te pakken.

(Redactie L’Équipe /L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren