Tagtik

Hielp Kompany bij transfer van Haaland naar Manchester City?

De kogel is door de kerk: de Noorse topaanvaller Erling Braut Haaland verhuist van Borussia Dortmund, waar hij 85 doelpunten scoorde in 88 matchen, naar de Engelse topclub Manchester City. Een belangrijk aspect van deze transfer werd geregeld in... Brussel! Met dank aan Vincent Kompany en zijn sterke band met Manchester City?

Het 21-jarige Noorse wonderkind was maandag plots in het Erasmusziekenhuis in Brussel om er zijn medische tests af te leggen. Manchester City wou op die manier een vlucht naar Engeland vermijden om de transfer discreet te houden. Volgens de Franse sportkrant L’Equipe heeft Anderlecht geholpen bij de organisatie van de testen. Volgens het Franse L’Equipe “zouden de leiders van Anderlecht immers geholpen hebben met de organisatie en de ontvangst van Haaland bij zijn medische tests”. L’Equipe haalt ook de connectie tussen Vincent Kompany, Anderlecht en City aan als logische reden.

De tests in Brussel waren succesvol en Haaland tekende bijgevolg een contract voor 60 miljoen euro bij Manchester City, de club waar zijn vader ook drie seizoenen voetbalde. Naast de som van 60 miljoen passeren ook papa Alf-Inge en het makelaarsbureau van Raiola (net als bij de vorige transfer) stevig langs de kassa. Beide partijen zouden een onbevestigd bedrag van 30 miljoen euro mogen verdelen. Haaland zal naar verluidt wekelijks 440.000 euro (exclusief bonussen) opstrijken. Dat is hetzelfde salaris als de beste verdiener van Manchester City, Kevin De Bruyne. Haaland tekende vermoedelijk voor vijf seizoenen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren