Tagtik

Guardiola: “De positie van Haaland is de moeilijkste”

Na het 3-3 gelijkspel van dinsdagavond met Real Madrid in de Champions League verdedigde Pep Guardiola vrijdag tijdens een persconferentie zijn spits Erling Haaland door te zeggen dat hij op “de moeilijkste positie” speelde.

Manchester City-manager Pep Guardiola besprak de prestaties van zijn spits Erling Haaland in de heenwedstrijd van zijn kwartfinale in de Champions League tegen Real Madrid (3-3) op een persconferentie op vrijdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Luton op zaterdag (16.00 uur).

“Hij is een jonge speler. Hij moet nog dingen verbeteren in zijn spel. Zoals elke 23-jarige kan hij zich verbeteren, maar het het team is belangrijker dan hijzelf. We hebben 3 doelpunten gemaakt. Hij had twee centrale verdedigers bij hem, die altijd heel dicht bij hem stonden. Het is geen gemakkelijke positie. Het is de moeilijkste positie op het veld, die van de spits. Elke speler heeft een tegenstander en daarom zijn er twee centrale verdedigers en één spits. Real heeft een erg goede verdediging, net als de rest van het team. Dus het was een moeilijke positie “, aldus de Spaanse coach.

(Antoine Ronté/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren