Tagtik

Füllkrug: Europese bevestiging

Borussia-aanvaller Niclas Füllkrug, die waarschijnlijk voor Duitsland zal starten op het EK, maakte woensdag een prachtig doelpunt tegen PSG (1-0). Het bevestigt zijn vooruitgang in zijn eerste Europese seizoen van zijn carrière.

Het was weer een doelpunt dat lang in het geheugen gegrift zal blijven van Niclas Füllkrug, die in de eerste helft gereduceerd werd tot een centrale rol. Hij had wel de vaardigheid en snelheid om zijn eerste kans te benutten, vanaf de rand van het strafschopgebied, toen hij een pass van Nico Schlotterbeck verzilverde (1-0, 36′).

Het was het soort doelpunt dat getuigt van een hernieuwd zelfvertrouwen sinds zijn tweede Champions League-kwartfinale tegen Atlético Madrid (4-2, 16 april). Daar kopte hij het derde doelpunt binnen om zijn ploeg voor het eerst op voorsprong te zetten (3-2, 71'). Hij is nu betrokken bij 6 doelpunten in de Champions League: geen enkele Duitse speler heeft het beter gedaan in zijn eerste Europese seizoen. En dat voor een spits die twee seizoenen geleden nog in de tweede klasse speelde.

Füllkrug, die op het laatste moment voor het eerst werd opgeroepen door de Duitse nationale ploeg voor het WK 2022 in Qatar door de late terugtrekking van Timo Werner, is nu de favoriet om de spits van de Mannschaft te worden op het volgende EK op eigen bodem. Op 31-jarige leeftijd: een droom.

De rechtsbuiten greep zijn kans na de enkelblessure van Sébastien Haller, die woensdag op de bank bleef. Hij was de vierde of vijfde keus van Dortmund en werd afgelopen zomer aangetrokken (15 miljoen euro) om de afwezigheid van de Ivoriaanse international te compenseren tijdens de laatste Afrika Cup. Er werd ook verwacht dat hij wat frisheid en concurrentie zou brengen.

Hij keerde de publieke opinie, die hem eerst zag als een trage, onhandige speler. De wedstrijd van woensdag bewees het tegendeel, met zijn snelle bewegingen in kleine ruimtes. Hij had de perfecte wedstrijd kunnen spelen als ook zijn schot in de zestigste minuut in doel was gegaan.

Maar aanstaande dinsdag zal ‘Die Lücke’, of ‘het Gat’ zoals hij in Duitsland wordt genoemd, vanwege een voortand die hij tijdens een training brak en die hij nooit heeft vervangen, er weer klaar voor zijn om de kleinste zwakte van PSG uit te buiten in het Parc des Princes.

(Joël Domenighetti/L’Équipe –via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren