Tagtik

Arthur Vermeeren: zaterdag in de basis bij Atlético?

Arthur Vermeeren maakt deel uit van de preselectie van bondscoach Domenico Tedesco voor het EK van deze zomer in Duitsland. Sportkrant Marca verwacht hem zaterdag in de basis van Atlético bij hun laatste wedstrijd in La Liga van zaterdag.

Veel speelminuten heeft Arthur Vermeeren van coach Diego Simeone bij Atlético Madrid nog niet gekregen. De in de wintermercato van Antwerp overgenomen speler kwam tot nu toe in vier wedstrijden in actie. Eén keer startte hij in de basis (31 januari, tegen Rayo Vallecano, tijdens de rust gewisseld) en drie keer mocht hij diep in de tweede helft invallen.

Voor de laatste wedstrijd in La Liga van dit seizoen, uit bij Real Sociedad, verwacht de Madrileense sportkrant Vermeeren wel in de basis, als voorbereiding op het volgende seizoen. In aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen wel meer speelminuten van hem worden verwacht, omdat hij, aldus Marca, "beter vertrouwd zal zijn met de methode-Simeone, de stijl en het tempo van het Spaanse voetbal en het leven in Spanje in het algemeen".

(PP/Source: Marca/Illustration picture: Dave Lopéz via Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren