Oekraïne kwalificeert zich met overwinning op IJsland

Dankzij een laat doelpunt van Mykhailo Moudrik heeft Oekraïne zich gekwalificeerd voor het komende EK door IJsland met 2-1 te verslaan. De blauw-gelen zitten in Groep E met België, Slowakije en Roemenië.

In de eerste helft zette Albert Gudmundsson IJsland in de 30ste minuut op voorsprong. De speler van Genoa verschalkte een aantal Oekraïners en scoorde met een schot vanaf 20 meter. Negen minuten later dacht Oekraïne op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Roman Yaremchuk werd afgekeurd wegens buitenspel.

Uiteindelijk kwam de ploeg van Sergueï Rebrov weer op gelijke hoogte door een goed geplaatst schot van Viktor Tsygankov (54e). In het slot van de wedstrijd krulde Mykhailo Moudrik een schot net binnen om zijn land de kwalificatie te bezorgen (84e).

(Nelson Thomas/L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)