Tagtik

Ethias League: zeges voor Okapi Aalstar, Leuven Bears en Brussels

1. Okapi Aalstar heeft een nipte, maar mooie zege gepakt in de Spiroudome. De Carolo's misten compleet hun start en stonden na 10 minuten al 15 punten in het krijt (8-23). In het tweede kwart verkleinde de thuisploeg de kloof (30-41) en in het derde kwart kwamen ze zelfs op voorsprong (57-55). In het slot knokte Aalst zich naar 61-70 en bij 74-75 en nog 6 seconden op de klok mocht Young twee vrijworpen nemen. Hij miste, maar dat deed Mallet ook. Eindstand: 74-75.

2. Leuven Bears pakte in Willebroek de zege en komt daardoor op één zege van Antwerp Giants en de zesde play-offplaats. Onder impuls van Moris (goed voor 28 punten) ging het van 21-17 na kwart 1 naar 42-43 bij de rust. De ploegen bleven na de pauze in elkaars buurt (62-67 na 30 minuten), maar de thuisploeg kon nooit de wedstrijd in handen nemen. Eindstand: 86-94.

3. Brussels pakt zijn vijfde zege van het seizoen, in eigen huis tegen Pepinster. Na 23-17 in het eerste kwart, stond het 43-37 bij de rust. In het derde kwart bleef de kloof rond tien punten hangen (69-59). Eindstand: 84-77.

4. Woensdag staat speeldag 28 op het programma met Bergen-Pepinster, Oostende-Leuven, Brussels-Antwerp Giants, Willebroek-Okapi Aalstar en Luik-Charleroi (live op Belgacom 5 vanaf 20.20 uur). (DC/Picture: Belga)