Ethias League: zeges voor Antwerp, Oostende en Bergen

1. Antwerp Giants heeft onder impuls van uitblinker Ryan Pearson (28 punten) de zege gepakt tegen Charleroi. De Sinjoren startten verschroeiend (22-8) en beperkten de bezoekers tot 32 punten in de eerste helft (50-32 bij de rust). In de tweede helft kwam Demond Mallet vlotter tot scoren (26 punten over de hele wedstrijd) en verkleinde Charleroi de kloof. Via 66-53 na kwart drie naderden de Carolo's nog tot 70-62, maar finaal pakten de Giants nog een ruime zege met 91-76.

2. Oostende opende tegen Verviers-Pepinster via een 19-5 met 25-12 in het eerste kwart, maar na 38-20 halverwege het tweede kwart kwam de bezoekers terug tot 38-31 aan de rust. Na de pauze drukte Oostende door: na 66-51 na het derde kwart stonden de bordjes na 40 minuten op 86-66.

3. Leuven bood Bergen in de mons.arena flink weerwerk. De thuisploeg ging na 23-17 in het eerste kwart rusten met 40-30, maar in het derde kwart gingen de Leuvenaars even aan de leiding (46-47). Aan het einde van het derde kwart stond Bergen opnieuw op voorsprong (55-51), maar het bleef spannend in het slotkwart. Eindstand: 74-66.

4. Woensdag staat speeldag 26 geprogrammeerd met Okapi Aalstar-Oostende, Leuven-Brussels, Pepinster-Luik en Charleroi-Willebroek. Het duel tussen Antwerp Giants en Bergen kan woensdagavond live worden gevolgd op Belgacom 5 vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)