Tagtik

Ethias League: speeldag 29

1. Okapi Aalstar won vorig weekend bij Charleroi, maar ging woensdag verrassend onderuit bij Willebroek. In het eigen Forum namen de Ajuinen revanche met winst tegen Luik. Na 22-20 in het eerste kwart kon Okapi gaan rusten met een mooie kloof: 46-37. In het derde kwart kwamen de bezoekers terug tot 59-57 en het bleef spannend in het slot. Eindstand: 87-81. Dankzij de overwinning kan Okapi nog altijd aanspraak maken op de vierde stek.

2. Pepinster pakt in eigen huis zijn 7e zege van het seizoen tegen Willebroek. Na 23-14 in het eerste kwart ging het naar 43-33 bij de rust. Na de pauze kon Pepinster steeds de kloof uitbreiden. Via 64-50 ging het finaal naar 80-67. Bij Pepinster is de nieuwe aanwinst Washington meteen goed voor 17 punten.

3. Bergen heeft verlengingen nodig om rode lantaarn Brussels te kloppen. Na 22-19 in het eerste kwart zorgde Bergen voor een kloof in het tweede kwart: 42-30. In het derde kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (56-45), maar in het slotkwart vochten de Brusselaars met 34 punten terug tot 79-79. In de verlenging bleek Bergen sterker: 92-85.

4. Leuven blijft in de running voor de play-offs: na de thuiszege tegen Charleroi staan de Leuvenaars op 1 zege van plaats 6 die momenteel nog altijd in handen is van Antwerp Giants. Leuven startte het best (22-14), maar Charleroi kon met een kleine voorsprong de rust in: 38-39. Het derde kwart was weer voor Leuven (58-50) en die kloof kreeg Charleroi niet meer dicht. Eindstand: 80-75.