Tagtik

Ethias League: speeldag 25

1. Okapi Aalstar heeft met een sterke collectieve prestatie gereageerd op de verliespartij van vorige week tegen Bergen en de uitschakeling in de Beker van België door Antwerp Giants. Tegen Brussels kwam een dertiger op het bord: 61-94. De thuisploeg zag al in het eerste kwart tegen een flinke achterstand aan (13-26), maar verkleinde de kloof voor de rust: 38-46. In het derde kwart kwam de twintiger op het bord (51-72) en finaal ging het nog naar 61-94. Aalstar kan met vertrouwen uitkijken naar de komst van Oostende volgende woensdag.

2. Luik had weinig moeite met Willebroek. De Kangoeroes startten wel het best (18-22 na kwart 1), maar voor de rust had de thuisploeg de orde al hersteld: 38-34. In het derde kwart liepen de Luikenaars verder uit tot 57-47, waarna in het slotkwart de kloof nog uitgroeide tot een flinke twintiger: 88-63.

3. Antwerp Giants putte vertrouwen uit de kwalificatie voor de Final Four van de Beker van België en ontvangt zaterdagavond Charleroi in de Lotto Arena. Oostende krijgt in eigen huis Verviers-Pepinster tegenover zich en Bergen krijgt het bezoek van Leuven Bears. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren