Ethias League: overzicht van speeldag 28

1. Ook Leuven Bears kan de zegereeks van Oostende in de eigen Sleuyter Arena niet stoppen: de kustjongens hebben weinig moeite met de Leuvenaars. Na 23-15 in het eerste kwart hield Leuven gelijke tred in het tweede kwart: 39-32. Na de pauze liep de thuisploeg verder uit tot 59-45. In het slotkwart groeide de kloof nog tot 84-58, nadat coach Gjergja enkele sterkhouders rust kon gunnen. Vrijdag staat immers voor BCO al de verplaatsing naar het Sportpaleis op het programma.

2. Antwerp Giants kunnen de wedstrijd van vrijdag tegen Oostende met vertrouwen tegemoet zien na de winst bij Brussels. De thuisploeg ging het felst van start (17-14 na kwart één), maar bij de rust stonden de bezoekers op voorsprong: 39-40. Na de rust zorgden de Sinjoren voor de kloof (55-71). In het slotkwart kwam de zege voor de Giants niet meer in gevaar: 66-92.

3. Kangoeroes Willebroek pakt zijn zesde zege van het seizoen tegen Okapi Aalstar. Na 26-21 in het eerste kwart kon de thuisploeg tot 37-26 uitlopen. Na een 2-17 kon Aalstar toch met een voorsprong de rust ingaan: 39-43. In het derde kwart wisselden de kansen (63-62 na 30 minuten), maar na 70-62 en 76-64 hielden de Kangoeroes de zege thuis. Eindstand: 84-75.

4. Luik leek lange tijd op weg om het duel tegen Charleroi te winnen, maar moest in het slot nog nipt de duimen leggen. Na 19-14, 37-36 en 58-52 gingen de Luikenaars met voorsprong het slotkwart in. Rodrigue Beaubois, de nieuwe aanwinst van de Carolo's, bezorgde vanop de vrijworplijn de zege aan Belgacom Spirou: 78-82. Demond Mallet was goed voor 30 punten.

5. Bergen blijft leider in de Ethias League na de zege tegen Verviers-Pepinster. De bezoekers hielden aanvankelijk gelijke tred (21-18 na kwart één), maar bij de rust was er al een kloof: 45-32. In het derde kwart verkleinde Verviers de kloof (61-50), maar in het slot kwam er nog bijna een dertiger op het bord: 86-58. (DC/Picture: Belga)