Ethias League: overzicht van speeldag 26

1. Met ex-Giant Jason Love als uitblinker (22 punten en 17 rebounds) pakt Bergen de overwinning in de Lotto Arena tegen Antwerp Giants met 69-73. De Giants moesten het stellen zonder Stewart en kregen ook af te rekenen met lichte kwaaltjes voor Moors, De Zeeuw en Pearson. Dankzij de zege blijven de troepen van Yves Defraigne aan de leiding. Voor Antwerp Giants wordt het knokken voor een play-offticket.

2. Okapi Aalstar heeft zijn revanche beet: het versloeg in het Forum Oostende met ruime 93-76 cijfers. Aalstar greep de bezoekers meteen bij de keel: via 21-12 in het eerste kwart ging het naar 42-31 bij de rust. In het derde kwart bleven de twee ploegen in elkaars buurt (71-60), maar in het slot liep de thuisploeg nog uit tot 93-76. Derek Raivio was met 23 punten de beste schutter van de partij.

3. Charleroi raakte moeilijk in gang tegen Kangoeroes Willebroek (26-36 na 13 minuten!), maar toen begon de Demond Mallet show: hij maakte 35 punten, met 5 assists. Eindstand: 96-78. Het grote nieuws van de avond was de aankondiging van de komst van Rodrigue Beaubois, ex-speler in de NBA bij Dallas Mavericks. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

4. Luik Basket pakte een ruime zege bij Verviers-Pepinster: 56-95. Luik blijft zo comfortabel in de top vier, terwijl de rest van het seizoen zich in de Hall du Paire als heel moeilijk aankondigt.

5. Leuven Bears blijft in de running voor een ticket voor de play-offs na de thuiszege tegen Brussels: 81-67. Door de nederlaag van Antwerp Giants bedraagt de kloof met de zesde plaats slechts 2 overwinningen. Alles is dus nog mogelijk voor de ploeg van Jurgen Van Meerbeeck. (DC/Picture: Belga)