Tagtik

Ethias League: Oostende is niet te stoppen

1. Nadat het de topper van vorige vrijdag tegen Charleroi met winst afsloot na twee verlengingen, had Oostende weinig tijd om te recupereren: maandagavond stond opnieuw een lastige verplaatsing naar Wallonië op het programma. In de inhaalwedstrijd van speeldag 13 versloegen de kustjongens Luik met 70-78. Voor BCO was dit al de zevende competitiezege op rij, voor de Luikenaars de vijfde nederlaag in zes wedstrijden. Luik moet de vierde plaats daardoor aan Okapi Aalstar laten dat zondagmiddag won van Antwerp Giants (74-65).

2. Woensdag staat speeldag 33 op het programma van de Ethias League: Charleroi ontvangt Antwerp Giants, Oostende kan met een zege in Pepinster zich mathematisch verzekeren van de polepositie voor de play-offs, Willebroek krijgt het bezoek van Luik, Brussels trekt naar Okapi Aalstar en de camera's van Belgacom 5 staan opgesteld in de Sportoase voor het duel tussen Leuven Bears en Bergen, live te volgen vanaf 20.20 uur.

3. Sam Van Rossom zorgde in de Spaanse competitie met zijn club Valencia afgelopen zondag voor de grote verrassing en een historische zege door in het Madrileense Palacio de Deportes te gaan winnen van Real Madrid met 105-110. Voor Real Madrid, vermoeid door drie zware wedstrijden tegen Olympiacos voor de Euroleague, was dit de eerste nederlaag van de competitie. Het was van 1996 geleden dat Real nog eens zoveel punten had tegengekregen in een wedstrijd zonder verlengingen. Nog nooit verloor Real een wedstrijd waarin ze zonder verlengingen 105 punten hadden gescoord. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren