Tagtik

Ethias League: Oostende blijft ongeslagen in eigen huis

1. Oostende blijft ongeslagen in eigen huis en pakt voor de tweede keer in tien dagen tijd een ruime zege in de Sleuyter Arena tegen Bergen. Met 19-13 na het eerste kwart en 35-20 aan de rust bewezen de Zeekapiteins hun sterke verdediging. Na de rust trachtte Bergen het tij nog te keren, maar na 60-46 in het derde kwart kwam er finaal toch een twintiger op het bord: 83-62. Bergen, Luik en Oostende totaliseren nu 19 zeges, Bergen heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

2. Charleroi kan deze namiddag ook op 19 zeges komen als het in de Spiroudome de topper tegen Okapi Aalstar wint. Het duel tussen de Carolo's en de Okapi's is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 14.55 uur. Bij Charleroi maakt de Fransman Rodrigue Beaubois (ex-Dallas Mavericks) zijn debuut. Volgens Aalstar-coach Brad Dean mag Aalstar met ambitie naar Charleroi trekken. "Iedereen is fit en Raivio wordt steeds sterker waardoor we nu in een comfortzone zitten," zo zegt hij in Het Nieuwsblad. "Februari was een turbulente maand. De groep bleef geloven in zichzelf, maar de commotie aan de zijlijn knaagde soms aan de concentratie. Een opeenhoping van tegenslagen leidde tot spanning. We willen oprukken naar de vierde plaats en dus is winnen voortaan de enige boodschap."

3. Zondagnamiddag staan ook nog Brussels en Verviers-Pepinster tegenover elkaar en gaat Leuven Bears bij Willebroek op zoek naar de zege die de Leuvenaars op één zege van Antwerp Giants en een play-offticket zou brengen. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren