Tagtik

Ethias League: Luik handhaaft zich aan de top

1. Luik blijft zich handhaven in de top van het klassement na de 86-75 overwinning tegen Antwerp Giants. De thuisploeg leek tot het slotkwart op weg naar een makkelijke zege: na 18-13 in het eerste kwart stonden de bordjes op 43-31 bij de rust. In het derde kwart liep Luik verder uit naar 60-46. In het slotkwart kwamen de Giants nog gelijk tot 68-68, maar Luik pakte toch nog de zege met 86-75, meteen de vierde zege van de Luikenaars tegen de Giants in de competitie dit seizoen.

2. "De vierde plaats is nu heel ver weg," vindt Giants-coach Vervaeck in Gazet van Antwerpen. "Luik speelt een geweldig seizoen, maar toch zijn we in die verloren wedstrijden tegen hen nooit weggespeeld. We missen duidelijk een dubbele meter in de rotatie na het uitvallen van Driesen." Leuven, dat zondag naar Willebroek trekt, kan bij winst tot één zege van de Giants komen.

3. Zaterdag staat in de Sleuyter Arena de topper tussen Oostende en Bergen op het programma. Tien dagen geleden keken beide ploegen elkaar ook al in de ogen bij de inhaalwedstrijd van speeldag 1. Toen werd het 86-66. Vorige woensdag ging Oostende onderuit bij Aalstar, terwijl Bergen ging winnen bij de Giants. In de eigen Sleuyter Arena zitten de Zeekapiteins in de Ethias League wel al aan 13 zeges op rij.

4. Zondagnamiddag worden de resterende wedstrijden van speeldag 27 afgewerkt: Brussels ontvangt Verviers-Pepinster, Leuven trekt naar Willebroek en in de Spiroudome wordt de topper tussen Charleroi en Okapi Aalstar afgewerkt. Dat duel is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 14.55 uur. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren