Tagtik

Stroper krijgt 30 jaar gevangenisstraf voor doden van 42 leeuwen, 20 olifanten en 4 neushoorns

Chabane Assuba, een Mozambikaanse stroper, werd donderdag veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf nadat hij was schuldig bevonden voor het plegen van misdaden tegen door de wet beschermde dieren. Zo meldt de nationale Radio Mozambique van Mozambique.

De Mozambikaanse beklaagde werd beschuldigd van het afslachten van minstens 42 leeuwen, 20 olifanten en vier neushoorns, en werd in december 2022 in het bezit van stukken van de dode dieren aangetroffen in de Mozambikaanse hoofdstad Maputo. Hij probeerde er de stukken te verkopen aan burgers van Aziatische afkomst, citeerde het rapport een uitspraak van de rechtbank van Maputo City.

Vervolgens werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van de beklaagde, waar meer dan 600 kg aan producten van beschermde diersoorten in beslag werd genomen, zei rechter Evandra Uamusse van de Tiende Strafafdeling van het Hof.

“Het gaat onder meer om 14 leeuwenschedels, 128 bundels leeuwenstaarten, 88 leeuwenklauwen, 57 kg leeuwenbotten verdeeld in drie zakken, 55 stukken ivoren slagtanden, 74 olifantenbotten, en 24 leeuwenkaken”, zei Uamusse bij het voorlezen in de rechtbank.

Het panel van rechters van het gerechtshof van de stad Maputo heeft Assuba ook een boete opgelegd voor de misdaden van het witwassen van geld, het houden van verboden diersoorten en het slachten van beschermde dieren. 

(FVDV for Tagtik/Source: Xinhua/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren