Tagtik

Acid staakt de strijd tegen Reuzegom: "We hebben ons punt bewezen"

Acid heeft besloten om dan toch niet in beroep te gaan tegen zijn vonnis van de Brugse correctionele rechtbank.

Nathan Vandergunst, beter bekend onder zijn online alias 'Acid', werd in februari veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro en een provisionele schadevergoeding van 20.000 euro. 

De hyperpopulaire Youtuber werd veroordeeld omdat hij zich volgens de Brugse strafrechter schuldig maakte aan de belaging van de ouders van Reuzegommer Elio. Dat is de oud-preses van studentenvereniging Reuzegom die niet vervolgd werd voor de dood van Sanda Dia (20), maar als beheerder wel het initiatief nam om vlak na de faliekant verlopen doop oud-leden die niet betrokken waren bij de doop, uit de Whatsapp-groep “Ruziegom” te verwijderen. Zijn ouders werden na een video van Acid “geëxposed” en moesten enkele weken hun restaurant sluiten.

Acid haalde via een crowdfunding 180.000 euro op. Het geld zal hij gebruiken om zijn schadevergoeding te betalen en de rest gaat naar de ouders van Sanda Dia.

“Mijn advocaat zegt dat ik in beroep moet gaan, omdat de straf gewoon ridicuul is. Maar mijn hoofd zegt: ‘Het is ‘done’, we hebben ons punt bewezen”, zei Acid daar zelf over in een video. “Ik ga die gevangenisstraf op mijn strafblad wel meedragen als een constante herinnering aan wat er hier gebeurd is. En dat ga ik met trots doen.” 

Hiermee komt er een einde aan de hele hetze die maandenlang leefde. “Ik ben geen crimineel, ik heb niets verkeerd gedaan”, zegt de videomaker stellig. “De publieke opinie was voor mij altijd belangrijker dan wat die mensen in hun pak zeggen dat ik verkeerd heb gedaan. En dat hebben we gewonnen.”

(SR for Tagtik/Illustration picture: Youtube screenshot)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren