Tagtik

Was de doelvrouw een man? Jordanië dient klacht in

De Jordaanse voetbalbond heeft een klacht ingediend bij de Aziatische federatie omdat ze Iran ervan verdenken een man in doel te hebben gezet tijdens hun onderlinge confrontatie.

Het dameselftal van Jordanië verloor op 25 september een voetbalmatch van Iran. In de strafschoppenreeks haalde Iran het met 4-2, dankzij twee knappe saves van de Iraanse keeper. Met deze overwinning plaatste Iran zich voor het eerst voor de Women’s Asian Cup, ten koste van Jordanië, dat duidelijk alles in de strijd gooide om de nederlaag alsnog ongedaan te maken. Zo diende de Jordaanse voetbalbond een klacht in omdat ze de Iraanse doelvrouw Zohreh Koudaei ervan verdenken dat ze eigenlijk een man is. De voorzitter van de Jordaanse voetbalbond publiceerde eind vorige week zelfs eigenhandig een brief op social media waarin hij een “genderverificatie” eist.

De Iraanse bondscoach, Maryam Irandoost, kan de verdachtmakingen niet smaken. “Onze medische staff heeft elke speelster van de nationale ploeg onderzocht op hormonen, om dergelijke problemen te kunnen vermijden. Dus onze fans moeten zich geen zorgen maken. We zullen de AFC alle nodige documentatie bezorgen, zonder aarzelen.”

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren