Tagtik

Man bekent dubbele moord op sterfbed: lichamen enkele uren later al gevonden

Maar liefst 24 jaar lang hebben de nabestaanden en politie in het duister getast. Maar op zijn sterfbed bekende Larry Webb plots dat hij Natasha “Alex” Carter (10) en haar moeder  Susan Carter 24 jaar geleden dood heeft geschoten. Hij vertelde net voor zijn overlijden waar hij de lichamen had begraven.

Deze ongelofelijke wending in wat een cold case werd genoemd, gebeurde slechts enkele dagen geleden in het Amerikaanse West Virginia. 

De officier van justitie bracht dinsdag het toch ietwat verlossende nieuws op een druk bijgewoonde persconferentie.

In 2000 woonden de Carters in het huis van Webb. Webb vertelde de onderzoeker dat een deel van zijn geld in het huis was verdwenen en hij vermoedde dat Susan Carter het geld had gestolen en uitgegeven. Ze hadden er ruzie over en hij schoot haar neer. Webb zei dat hij het gevoel had dat hij toen geen andere keus had dan ook de 10-jarige Alex neer te schieten, “om te voorkomen dat ontdekt zou worden dat hij Susan had vermoord.”

Webb vertelde de onderzoeksrechter dat hij hun lichamen in de kelder van zijn huis had opgeslagen en in de loop van twee nachten een ondiep graf had gegraven in het bos op zijn terrein, waar hij vervolgens het paar samen begroef.

De politie ging meteen op zoek toen hij de bekentenis op zijn sterfbed had gedaan en kwam erachter dat Larry niet had gelogen. Ze vonden de lichamen in verre staat van ontbinding. 

Larry Webb was een verdachte van bij het prille begin van het onderzoek, maar speurders konden hun vermoedens nooit hard maken met bewijzen.

(FVDV for Tagtik/Source: CTV News/Illustration: Olga Kononenko for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren