Tagtik

Russen vallen aan in golfkarretjes: meteen weggeblazen door Oekraïners

De Russische troepen vallen Oekraïne tegenwoordig aan vanuit grote golfkarretjes. Maar dat zullen ze zich gauw beklagen.

In Yampolivka in het oosten van Oekraïne zagen Oekraïense soldaten tot hun grote verbazing de komtst van “MT-LB gepantserde voertuigen en minstens één T-90 tank, vergezeld van wat lijkt op … grote converteerbare golfkarretjes”, meldt het Korii-platform.

Het gaat om kleine Chinese off-roaders 'Desertcross 1000-3' (85 pk) die over het algemeen zichtbaar zijn op bouwplaatsen of op landbouwboerderijen... maar nooit op het slagveld. In 2023 zou China ongeveer 2.000 van deze voertuigen aan Rusland hebben geleverd. Noch wapensystemen, noch bepantsering, de Desertcrosses zijn zeer manoeuvreerbaar en praktisch, maar zijn niet ontworpen voor de frontlinie. Het combineren ervan met gepantserde voertuigen om aanvallen uit te voeren lijkt daarom vooral bijzonder roekeloos.

“De resultaten waren catastrofaal..." De Oekraïense brigade bombardeerde de kleine groep Russische aanvallers met clustermunitie en zelfmoorddrones geladen met explosieven, waarbij verschillende slachtoffers vielen, waaronder de T-90 tank en verschillende Desertcross 1000-3”, schrijft Korii.

(Tagtik/Source: Korii/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren