Tagtik

Vijandelijke troepen vallen Rusland binnen: “onaantastbare Poetin” bedreigd?

De Russische presidentsverkiezingen zijn begonnen. Ze vinden plaats van 15 tot en met 17 maart. En terwijl Poetin ongeduldig wacht op zijn volgende overwinning, zorgen aanvallen van pro-Oekraïense Russische strijders in het zuiden van het land toch voor wat opschudding. 

De bombardementen zijn momenteel gericht op de regio's Koersk en Belgorod. Voor het Russische staatshoofd hebben deze aanvallen als enige doel ‘de presidentsverkiezingen te ondermijnen’. Hoewel dit binnendringen van de vijand een doorn in het oog van het Kremlin is, zal het de verkiezingen niet verstoren, noch de “aangekondigde herverkiezing van Vladimir Poetin” beletten, meldt Le Monde.

Donderdag was Belgorod het doelwit van bijzonder hevige bombardementen. Ongeveer tien burgers raakten naar verluidt gewond en twee chauffeurs kwamen om. Le Monde kon contact opnemen met een van de inwoners van de stad, die zei dat ze in een beangstigende situatie verkeerde, veroorzaakt door regelmatige explosies. “De dag ervoor was het regionale hoofdkwartier van de FSB, de veiligheidsdiensten, getroffen door een drone.”

Dinsdag riepen pro-Oekraïense groeperingen alle burgers op om te evacueren. De drie eenheden, bestaande uit het Legioen van de “Vrijheid van Rusland”, het “Russische Vrijwilligerskorps” en het “Siberische Bataljon”, beweren zich alleen op militair personeel te richten. Dit alles als reactie op de dodelijke explosies die al twee jaar lang dagelijks slachtoffers maken onder onschuldige Oekraïense burgers.

(Tagtik/Source: Le Monde/Illustration: Filip Andrejevic for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren