Tagtik

Waarom bleef Bracke zwijgen?

Omdat zijn geloofwaardigheid is aangetast, trok Siegfried Bracke zich maandag terug als lijsttrekker voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat bekendraakte dat hij in de adviesraad van Telenet had gezeteld, weliswaar zonder daarvoor betaald te worden.

Het is dan ook opmerkelijk dat hij vorige week verklaarde dat de genoemde bedragen (12.000 euro) juist waren. "Ik heb nog geen tijd gehad om het na te kijken. Maar al was het onbetaald, dan had ik het nog gedaan", zo luidde vorige week zijn verklaring en die blijkt wel heel bizar nu blijkt dat hij er inderdaad niet voor werd betaald.

Bart De Wever, zijn partijvoorzitter, was enorm verbaasd toen hij dat vernam: "Ik dacht dat ik stierf toen ik het vorige vrijdag vernam", zo zegt hij in De Standaard. "De schade die Siegfried Bracke en de hele N-VA intussen hebben opgelopen is enorm. Wij willen geen traditionele partij zijn. Dit wordt ons zwaar aangerekend."

Bracke zelf schermde te lang met "het gegeven woord over vertrouwelijkheid" om zijn stilzwijgen te verklaren, maar gaf daarbij een verkeerde indruk: die van een poenschepper die niet weet hoeveel hij zelf verdient. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren