Tagtik

Roeselaarse voetbalfan bewijst dialect en krijgt dan toch tickets

Stefaan Denewet moest er heel wat voor over hebben om een ticket vast te krijgen om zijn favoriete voetbalploeg KSV Roeselare te kunnen zien strijden tegen concurent Royal Antwerp FC. Stefaan is woonachtig in Antwerpen, dat maakt de wedstrijd van 11 maart nog specialer voor hem. In twee finalewedstrijden strijden Roeselare en Antwerp immers om promotie naar de eerste voetbalklasse. Eerder raakte al bekend dat er wachtrijen van maar liefst vier uur stonden voor tickets van de heenwedstrijd in de Bosuil. Maar ook de tickets voor de terugwedstrijd een week later in Roeselare, verkopen als zoete broodjes.

"Dinsdagmiddag reed ik speciaal vanuit het Antwerpse Essen naar Schiervelde om tickets af te halen. Ik ben Hoogledenaar van afkomst. Ik bezoek hier nog vaak mijn broer, maar woon zelf al dertig jaar in het Antwerpse. Toch blijf ik KSV Roeselare trouw", vertelt Stefaan fier.
Verschillende Antwerp-supporters proberen zich echter voor te doen als Roeselare-supporter om toch nog een ticket vast te kunnen krijgen voor de terugwedstrijd. Deze vallen na controle van hun identiteitskaart, waar hun woonplaats op vermeld staat, toch vaak nog door de mand. Dit was echter niet het geval bij Stefaan, die geen vermomde Antwerp-supporter is.

Uitgeweken West-Vlaming Stefaan overtuigde de ticketverkopers van Schiervelde echter meteen door in het sappig West-Vlaams zijn tickets te bestellen. Ook al is hij woonachtig in Antwerpen, kreeg hij zo toch nog tickets voor de wedstrijd in het Roeselaars supportersvak. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren