Tagtik

Waarom Engeland zonder spelersnaam op het shirt speelde

Tijdens de tweede helft van de vriendschappelijke wedstrijd tegen België op Wembley op dinsdagavond, kwamen de spelers van Engeland terug op het veld met shirts zonder naam op de rug. Het doel was om onderzoek naar de ziekte van Alzheimer te steunen.

De Engelse voetbalbond FA had voor de wedstrijd bekendgemaakt dat de namen van de shirts van de spelers zouden verdwijnen als ze na de rust terug op het veld zouden komen, "om de aandacht te vestigen op de manier waarop mensen met dementie dierbare herinneringen verliezen, zelfs de namen van hun favoriete voetballers.”

De wedstrijd werd opgedragen aan de Alzheimer’s Society als onderdeel van een liefdadigheidssamenwerking tussen de FA en de vereniging. Het gold ook als een preventie-actie om fans aan te moedigen meer te weten te komen over de symptomen van ziekten die het geheugen aantasten, zodat ze die bij zichzelf of hun dierbaren beter kunnen opsporen.

Deze speciale shirts worden na de wedstrijd door het Engelse team verkocht om geld in te zamelen voor de Alzheimer’s Society en onderzoek te ondersteunen.

(Hugo Chirat/L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren