Tagtik

Zware tegenslag voor Rode Duivels

Romelu Lukaku zal meer dan waarschijnlijk geen wedstrijden meer spelen voor Inter Milaan voor de start van het wereldkampioenschap in Qatar. Dat meldt La Gazzetta Dello Sport.

De 29-jarige Belgische spits is hervallen in een kwetsuur in zijn eerste wedstrijd na de langste blessure uit zijn carrière. 

Lukaku viel eind augustus uit met een hamstringletsel. Na exact 2 maanden in de lappenmand maakte Lukaku vorige week zijn rentree in de Champions League. En de Inter-spits had amper 4 minuten nodig om te scoren. Hij viel vervolgens afgelopen weekend in de 68e minuut in tegen Sampdoria, maar zijn hamstring speelde opnieuw op. Inter-coach Simone Inzaghi vertelde maandag dat er sprake is van littekenweefsel. Dinsdag kwam de Italiaanse pers met het nieuws dat Lukaku geen wedstrijden meer zal kunnen spelen voor de start van het wereldkampioenschap. Inter zou absoluut geen risico meer willen nemen met de Belgische spits. Drie weken voor de start van het WK is dit alvast geen hoopvol nieuws voor Belgisch bondscoach Roberto Martinez. Ook al geeft Michy Batshuayi dezer dagen blijk van topvorm en zijn neus voor goals, toch is het een aderlating voor de Duivels om geen topfitte Lukaku mee te nemen naar Qatar. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren