Tagtik

Wat moet Lukaku doen om het WK nog te halen?

Kopzorgen voor Belgisch bondscoach Roberto Martinez: Romelu Lukaku ligt opnieuw in de lappenmand met een hamstringblessure. Haalt de spits van Inter Milaan nog het WK?

Nog 23 dagen: dan begint het WK voor de Rode Duivels met hun eerste groepswedstrijd tegen Canada. Romelu Lukaku heeft dus nog drie weken om te herstellen van de hamstringblessure waarin hij hervallen is.

Explosieve spelers hebben vaak last van een hamstringblessure. "Zij veranderen constant van richting met een hoge intensiteit. Dat veroorzaakt veel musculaire stress en kan dus ook blessures triggeren", zo stelt Frank Wezenbeek, kinesist bij AA Gent, bij Sporza. 

Om Lukaku klaar te krijgen voor het WK moet nu een duidelijk beeld worden opgesteld van de situatie en een kortetermijnplan worden opgesteld. 

"Gelukkig kun je tegenwoordig veel alternatieve trainingen inlassen. Vroeger was je bij een spierletsel veroordeeld tot de massagetafel. Nu kan je spelers toch nog aan zichzelf laten werken. Al is wedstrijdritme natuurlijk nog iets anders", zo klinkt het nog.

(PP/Source: Sporza/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren