Tagtik

Vinicius barst in tranen uit als hij vertelt over het racisme waaronder hij heeft geleden

Gevraagd naar het racisme waar hij sinds zijn aankomst in Spanje onder te lijden heeft, brak de Braziliaanse vleugelspeler Vinicius Junior van Real Madrid maandag tijdens een persconferentie in tranen uit.

Gevraagd naar het racisme waaronder hij regelmatig te lijden heeft, brak Vinicius Junior, de vleugelspeler van Real Madrid, maandag in tranen uit voor de pers. De speler van Real Madrid zei dat zijn “verlangen om te voetballen” is afgenomen naarmate het aantal racistische incidenten tegen hem in Spanje bleef toenemen.

"Het spijt me. Ik wil gewoon voetballen. Ik wil gewoon spelen, ik wil alles doen voor mijn club en voor mijn familie zodat zwarte mensen nooit meer lijden,” zei een emotionele Vinicius.

De speler van Real Madrid sprak voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Spanje-Brazilië (dinsdag 21.30 uur), die werd georganiseerd als reactie op de racistische beledigingen waarvan hij sinds zijn komst naar Madrid in 2018 regelmatig het slachtoffer is geworden. “Ik zie dit al heel lang, en elke keer als het gebeurt voel ik me verdrietiger, en elke keer heb ik minder zin om te spelen”, legde hij uit terwijl hij tranen wegveegde.

Net als zijn clubgenoot Dani Carvajal gelooft de 23-jarige aanvaller dat Spanje geen “racistisch land” is, maar dat “er veel racisten zijn, veel van hen zijn in de stadions”. “Sinds de eerste keer dat ik klaagde over racisme in Spanje, is de situatie steeds erger geworden… Ze beledigen me vanwege mijn huidskleur zodat ik minder goed speel op het veld,” zei hij.

De Braziliaan, die ondanks zichzelf een leider is geworden in de strijd tegen racisme, is vaak het doelwit geweest van fans van tegenstanders, maar hij hield desondanks vol dat hij er “nooit aan heeft gedacht” om Real te verlaten, omdat “dat de racisten de overhand zou geven”. “Ik blijf bij de beste club ter wereld en maak zoveel doelpunten als ik kan,” beloofde Vinicius, die dinsdag in het Santiago Bernabeu de meest in de gaten gehouden speler van de Seleçao zal zijn.

(L'Equipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren