Tagtik

Onderzoek gestart na bedreigingen tegen Di Maria

De politie onderzoekt bedreigingen tegen de familie van de wereldkampioen in zijn huis in de buurt van Rosario, tegen de achtergrond van bedreigingen die verband houden met de drugshandel, die wijdverbreid is in de op twee na grootste stad van Argentinië, zei een justitiële bron op maandag.

Een dreigbericht, waarvan de inhoud niet werd onthuld, werd maandag heel vroeg vanuit een auto verstuurd naar de ingang van de gesloten wijk Funes, aan de rand van Rosario, waar de Benfica-speler een huis heeft, vertelde een woordvoerder van het kantoor van de openbare aanklager aan AFP.

De boodschap zat in een nylon tas. De politie “verzamelt vingerafdrukken, beelden van bewakingscamera’s en getuigenverklaringen”, voegde de woordvoerder eraan toe. De inhoud van de boodschap is niet bekendgemaakt “om criminele organisaties die de publieke opinie willen ophitsen niet in de kaart te spelen”, zei een bron van het provinciale Ministerie van Veiligheid van Santa Fe.

Volgens mediaberichten staan er echter de woorden “Zelfs Pullaro zal je niet redden” op, een verwijzing naar Maximiliano Pullaro, die sinds december gouverneur is van de provincie en de oorlog heeft verklaard aan de lokale drugshandel.

Rosario, 300 km van Buenos Aires, wordt beschouwd als de gevaarlijkste stad van Argentinië, met een moordcijfer van 22 per 100.000 inwoners, vijf keer het nationale cijfer. Tijdens een golf van geweld begin maart werden er vier moorden gepleegd in vijf dagen – twee taxichauffeurs, een buschauffeur en een medewerker van een benzinestation.

De autoriteiten zien het geweld als een “reactie” van gevangen bendeleiders, die de lokale bevolking gijzelen, op een recente aanscherping van hun gevangenisomstandigheden onder leiding van Maximiliano Pullaro.

Een hypothese van de onderzoekers is dat Di Maria het doelwit is om zoveel mogelijk publiciteit te krijgen. Vorig jaar werd een bedrijf van de schoonfamilie van Lionel Messi, ook uit Rosario, het doelwit en ’s nachts doorzeefd met kogels, volgens de autoriteiten ook voor publiciteitsdoeleinden.

(L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren