Tagtik

Duitse supporters donderdag niet welkom in Leuven

De supporters van Union Berlin zijn vanaf donderdagochtend 10 uur en vrijdagochtend 10 uur niet welkom in Leuven. Aan Den Dreef in Leuven speelt Union Sint-Gillis donderdagavond zijn laatste thuiswedstrijd in de groepsfase in de Europa League tegen Union Berlin.

De supporters van de Duitse club misdroegen zich bij een vorige uitwedstrijd bij Malmö. De UEFA bestrafte de club: er zijn geen uitsupporters toegelaten in Leuven. Duitse relschoppers die toch zouden afzakken naar Leuven, kunnen worden opgepakt, na een besluit dat de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani nam.

"We treffen maatregelen die het mogelijk maken om op te treden tegen de harde kern van Union Berlin, als zij zich zonder ticket ophouden rond het stadion of om hen uit het stadion te weren als ze via omwegen aan een ticket voor de thuisploeg (Union Sint-Gillis) zijn geraakt", aldus burgemeester Ridouani bij VRT NWS.

De Leuvense politie verwacht toch dat enkele supporters zullen afzakken naar de hoofdstad van Vlaams-Brabant. De politie zet de hele dag extra mensen op het grondgebied in.

(PP/Source: VRT NWS, ROBTV/Picture: kevin liebens on Unsplash)

Ook dit kan u interesseren