Tagtik

Club Brugge pakt miljoenen euro's in Champions League

Club Brugge houdt een mooie cent over aan zijn deelname aan de Champions League van dit seizoen: het verdient al zeker meer dan 41 miljoen euro!

Tel even mee: 15,64 miljoen als startpremie, 5,68 miljoen als coëfficiëntbonus, 10,26 miljoen euro als wedstrijdpremies (2,8 miljoen voor een zege en 930.000 euro voor een gelijkspel) en 9,6 miljoen euro voor het bereiken van de 1/8e finales. Blauw-Zwart verdient aan deze editie van het kampioenenbal dus al 41,18 miljoen euro.

Mogelijk komen de totale inkomsten voor Club in deze CL-campagne boven 50 miljoen euro uit, want bij de som die het van de UEFA krijgt, komen ook nog de inkomsten zoals uit de ticketverkoop, de pot met de televisiegelden en de horeca in het stadion. Het Nieuwsblad raamt de inkomsten uit de televisiegelden op 2 miljoen en de omzet van de thuiswedstrijden op 5 miljoen euro. Mocht Club zich voor de kwartfinale plaatsen, komt daar nog eens 10,6 miljoen euro bovenop.

Dat de Champions League nu een lucratievere zaak is dan in het verleden, bewijst de vergelijking die Sporza maakt met de CL-campagne van AA Gent in 2015-2016 toen de Buffalo's ook de groepsfase overleefden: toen vloeide iets minder dan 26 miljoen euro naar Gent.

(PP/Source: Nieuwsblad, Sporza/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren