Tagtik

Nadal lijkt klaar voor comeback in Barcelona

Rafael Nadal, die sinds Brisbane in januari geen toernooi meer heeft gespeeld, zit in de loting voor de ATP 500 in Barcelona, waar hij het in de eerste ronde op moet nemen tegen de 63e geplaatste Italiaan Flavio Cobolli.

Rafael Nadal komt dichter bij een comeback. De 37-jarige Spanjaard, die sinds woensdag in Barcelona is en zaterdag bij de loting aanwezig was, staat nu 646e op de wereldranglijst en is ingeloot voor deze ATP 500, die hij twaalf keer won, voor het laatst in 2021. Het lot heeft hem in de eerste ronde ingedeeld tegen de Italiaan Flavio Cobolli (63e). De winnaar moet het opnemen tegen de Australiër Alex De Minaur (11e).

Nadal, die in januari in Brisbane de kwartfinales bereikte in zijn eerste toernooi sinds de Australian Open van 2023, trok zich vervolgens terug uit Melbourne vanwege een blessure aan zijn linkerdij, gevolgd door Doha, Indian Wells en Monte-Carlo, waarbij hij telkens dezelfde reden opgaf: “Mijn lichaam laat het niet toe”.

Aan het begin van de middag verschenen er video’s van een oefensessie op de sociale netwerken, waarin Nadal zonder terughoudendheid leek te spelen, zowel in zijn slagen als in zijn lopen, en de Rus Andrey Rublev, die 6e op de wereldranglijst staat, met 6-1 versloeg.

Alcaraz tegen Van Assche in de 2e ronde?

Carlos Alcaraz is ook klaar voor de aftrap van zijn gravelseizoen in Barcelona. Hij is duidelijk hersteld van zijn rechter onderarmblessure, waardoor hij zich aan het begin van de week moest terugtrekken uit Monte Carlo. Hij moet het opnemen tegen de Franse Luca Van Assche (98e) of de Chinese Zhang Zhizhen (49e).

(Redactie L’Équipe /L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren