Tagtik

Scooore! League: zetten de Giants hun opmars voort?

1. De camera's van Proximus 5 staan zaterdagavond opgesteld in de mons.arena voor het Waalse duel tussen Bergen en Luik. Bergen staat gedeeld zesde (samen met Charleroi) met 7 op 14, Luik doet het met 4 op 12 heel wat minder goed. Het duel is zaterdag live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

2. In Antwerpen wordt uitgekeken naar het burenduel tussen Kangoeroes Willebroek en Antwerp Giants. Na zeges tegen Okapi Aalstar, Charleroi en Limburg United dromen de Kangoeroes van een nieuwe stunt tegen de grote ploeg uit de stad.

3. Het wordt voor Limburg United wellicht een vreemde trip naar Verviers voor de wedstrijd tegen Pepinster. Na een goede seizoensstart loopt het minder vlot voor de Limburgers, met vier nederlagen in de laatste vier wedstrijden. Met 8 op 14 staan ze wel nog altijd op een derde plaats in de stand, op gelijke hoogte van... Verviers-Pepinster dat vorige week ging winnen in de Spiroudome.

4. Leuven Bears krijgt in de Sportoase het bezoek van Proximus Spirou. Leuven staat laatste in de stand. "We kennen onze situatie," zo zegt Yannick Desiron in Het Nieuwsblad. "Ook over het feit dat er geen versterking komt, kan je blijven zeuren, maar daar kom je geen stap mee verder." Leuven kampt met heel wat geblesseerden: zo zijn Jason Westrol en Elias Lasisi onzeker voor de wedstrijd tegen Spirou.

5. Aan de kust staat leider Oostende tegenover Basic-Fit Brussels. De kustjongens leven op een wolk na de knappe overwinning van woensdag in de Eurocup tegen groepsfavoriet Vilnius en kunnen hun veertiende competitiezege op rij pakken. "Oppassen voor de hoofdstedelingen. Zij wonnen drie van hun laatste vier matchen, met als uitschieter vorige week 94-67 winst tegen Okapi Aalstar," waarschuwt toch sportief manager Philip Debaere op de website van BCO. Oostende recupereert Dusan Djordjevic, maar zag wel Pierre-Antoine Gillet tegen Vilnius uitvallen met een schouderblessure. Okapi Aalstar is deze speeldag bye. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren