Scooore! League: Zeekapiteins kennen geen genade met Kangoeroes

1. Leider Oostende trok naar Willebroek na drie nederlagen op rij (waarvan twee Europees) en was op een sterke prestatie gebrand. De Kangoeroes kwamen het felst uit de startblokken, maar aan het eind van het eerste kwart stonden de bezoekers toch al in het voordeel: 17-20. Voor de rust groeide de kloof tot 37-44. Na de pauze drukte BCO door tot 50-71 en in het slotkwart kwam een dertiger op het bord, eindstand: 70-100.

2. Okapi Aalstar blijft op koers voor de tweede plek in het klassement na een felbevochte zege in eigen huis tegen Luik. De Ajuinen leken na het eerste kwart op weg naar een vlotte zege (24-12), maar de bezoekers dichtten gestaag de kloof: 37-32 bij de rust, 53-51 na het derde kwart en 69-69 na 40 minuten betekende verlengingen. Daarin bleek Okapi net even sterker: 80-77.

3. Zaterdag staan de camera's van Proximus 5 opgesteld in het Sportpaleis voor de Night of the Giants. Tegenstander voor Antwerp Giants is Proximus Spirou. "Een vol Sportpaleis hebben dat je aanmoedigt, is fantastisch, maar voor ons ligt de focus op de partij," aldus Jean-Marc Mwema in Gazet van Antwerpen. "Tegen Charleroi moeten we winnen, want we strijden met hen om de tweede plaats in het klassement." Het duel is live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur.

4. Zaterdagavond worden ook de twee andere wedstrijden van speeldag 18 afgewerkt: Leuven Bears ontvangt Limburg United en Brussels trekt naar Bergen. Verviers-Pepinster is deze speeldag vrij. (DC/Picture: Belga)